Aankoopbegeleiding

Iedereen die een boot wil kopen doet er verstandig aan om een onafhankelijke aankopende jachtmakelaar in de arm te nemen. Klik hier waarom EYC.

Door direct de juiste keuzes te maken bespaart u tijd, geld en vervelende verrassingen.

Wij helpen u daarbij.
Er bestaan grofweg 3 pakketten voor het aankopen van een boot. Hieronder de verschillende pakketten met bijbehorende kosten. Overzichtelijk en transparant.

PAKKET 1: Zoeken

Het bepalen van uw droomboot

Voor de watersporter die nog weinig ervaring heeft met boten of een nieuw segment wil ontdekken, bieden we Pakket 1 aan. Het doel van dit pakket is om een short list te krijgen van potentiële boten die daadwerkelijk beschikbaar zijn en beschikken over de juiste documentatie. Hiermee zorgen we dat we in een vroeg stadium het kaf van het koren kunnen scheiden. Dit scheelt veel tijd en teleurstellingen in een later stadium.

Op basis van een uitgebreide intake krijgen wij een idee wat voor type boten voor uw doeleinden geschikt zijn. Daarna gaan wij op zoek naar boten die beschikbaar zijn, in binnen- of buitenland. Vanwege ons netwerk en kennis van de markt bieden wij vaak ook boten aan die niet op de bekende websites te vinden zijn. Dit zullen grofweg 10 boten zijn. Deze 10 boten bespreken we met voor- en nadelen waardoor er boten afvallen en er een short-list van ongeveer 3-5 boten overblijft.

Vervolgens nemen wij contact op met de verkopende partij, over oa

  • Historie boot,
  • Conditie boot (vervangingen, to do’s)
  • Btw status,
  • CE status,
  • Registratie,
  • Is de boot bezwaard met een hypotheek of andere last?
  • Beschikbaarheid

Uiteindelijk blijft er een lijst over met boten die de moeite van bezichtigen waard is.

Kosten Pakket 1

  • 0,4% van de gemiddelde vraagprijs, met een minimum van € 695.

  • Voorbeeld; bij een vraagprijs van € 250.000 bedraagt het tarief  € 1000.

Prijzen zijn inclusief btw. 

PAKKET 2: Bezichtiging

Ontdek uw droom jacht

Wanneer u zelf al een short list hebt, kunnen we u helpen bij het bezoeken van de boten. Indien u in het buitenland woont, kunnen wij de boten bezichtigen en brengen wij mondeling en schriftelijk verslag uit. Natuurlijk heeft een gezamenlijke bezichtiging de voorkeur. Wanneer Pakket 1 niet van toepassing is geweest, dan zullen we in dit stadium controleren of de noodzakelijke documenten aanwezig zijn. Belangrijk hierbij zijn de btw status, de conformiteitsverklaring, registratie en eventueel CVO. Op basis van de bezichtigingen blijven er waarschijnlijk 1 of 2 boten over als mogelijke kanshebber.

Kosten Pakket 2

  • Uur tarief € 125

  • Dagtarief € 625

  • Km vergoeding € 0,50

  • Bij bezichtigingen in het buitenland berekenen we het dagtarief + gemaakte onkosten.

Prijzen zijn inclusief btw

PAKKET 3: Aankoop

De aankoop van uw droomboot

Als u de keuze voor uw droomboot gemaakt heeft, gaan we over tot een bod. Alle biedingen worden onder voorbehoud van technische keuring en proefvaart gemaakt. Omdat we weten wat vergelijkbare boten in de markt hebben opgebracht kunnen wij bepalen wat een realistische aankoopprijs is. Na een prijsovereenstemming zal de boot gekeurd worden en een proefvaart plaats vinden. Als alles positief is bevonden gaan we over tot de overdracht en eventuele (de-)registratie.

Kosten Pakket 3

  • 0,5% van het verschil tussen de vraagprijs en de verkoopprijs, met een minimum van € 695.

  • Voorbeeld; de vraagprijs bedraagt € 200.000 en, na onderhandeling lukt het om de boot te kopen voor € 180.000. De kosten bedragen dan € 1000 (€20.000 x 0,5%).

Prijzen zijn inclusief btw

Stel direct uw vragen

Professionele begeleiding

Deskundige begeleiding bij jachtaankoop.

15+ jaar kennis en ervaring

Met meer dan 15 jaar expertise in de jachtmakelaardij.

Veelzijdige ondersteuning

Wij bieden uitgebreide aankoopbegeleiding, maar ook gedeeltelijke begeleiding of eenmalig advies.

Contact European Yacht Consult